ua en ru

Сенат США закликав ЄС продовжити санкції проти Росії

Сенат США закликав ЄС продовжити санкції проти Росії Фото: Дональд Туск

За даними ОБСЄ з 1 вересня 2015 року на Донбасі загинули 122 українських військовослужбовці

Сенат США закликав Європейський Союз продовжити санкції проти Російської Федерації. Про це йдеться у листі комітету Сенату США з міжнародних відносин до президента Європейської Ради Дональда Туска, повідомляє пресс-служба американського відомства.

"Ми закликаємо Європейську Раду продовжити санкції ЄС щодо Росії в цьому місяці. За даними Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) щотижневі звіти спеціальної моніторингової місії (SMM) свідчать про те, що принаймні 122 українських військовослужбовців були вбиті і понад 700 отримали поранення з моменту оголошення режиму припинення вогню 1 вересня 2015 року", - йдеться в повідомленні.


Крім того, в листі наголошується, що Росія не виконала й інші аспекти мінських угод, зокрема, щодо виведення всіх важких озброєнь та безпечного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ.

"Вкрай важливо, щоб США та ЄС підтримували атлантичну солідарність перед лицем кричущого нехтування Росією своїх зобов'язань по Мінську і триваючу незаконну окупацію Криму". - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявляв, що Європейський Союз повинен продовжити санкції проти Росії, які були введені в результаті її агресії в Україні.