ua en ru

Сенат США не прийняв поправки до законодавства про контроль над продажем зброї

Сенат США не прийняв поправки до законодавства про контроль над продажем зброї Фото: у США відмовилися посилювати перевірки власників зброї

В США відмовилися посилювати перевірки власників зброї

Сенат США відхилив один із законопроектів щодо посилення контролю за продажем зброї. Про це повідомляє BBC.

Зазначено, що ініціатива, висунута після масового вбивства в нічному клубі в Орландо, передбачала введення суворої перевірки майбутніх власників зброї.


Для схвалення законопроекту у верхній палаті, де домінують республіканці, потрібно 60 голосів, однак, позитивно проголосували лише 47 сенаторів, 53 - негативно.

Як очікується, на наступному тижні Сенат розгляне інші законопроекти про контроль над зброєю, в тому числі про заборону продажу підозрюються у зв'язках з тероризмом.

Крім того, дебати на тему посилення контролю над обігом зброї в США відновилися після бійні в нічному клубі Pulse у Флориді, коли 29-річний радикальний ісламіст Омар Матін за три години вбив 49 осіб.

Нагадаємо, що стрілянина в Орландо (США, штат Флорида) сталася в неділю, 12 червня, близько 02:00 за місцевим часом. Повідомляється, що озброєний чоловік увірвався в нічний гей-клуб Pulse і почав стріляти в людей і в стелю.