ua en ru

Сенат США планує заслухати свідчення Манафорта щодо його роботи в Україні

Сенат США планує заслухати свідчення Манафорта щодо його роботи в Україні Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Манафорта розпитають про його роботу в Україні та зустріч з російським адвокатом

Сенат Сполучених Штатів Америки (США) планує заслухати свідчення екс-глави виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта по його роботі в Україні та зустрічі з російським адвокатом. Про це повідомляє The Hill.

"Голова Сенатського юридичного комітету в середу заявив, що планує викликати Пола Манафорта, екс-голови кампанії президента Трампа, для свідчень. Сенатор Чак Греслі планує викликати Манафорта у разі необхідності, щоб запитати його про дотримання Закону про реєстрацію іноземного агента", - йдеться в повідомленні.

За словами Греслі, він хоче викликати Манафорта на слухання, щоб розпитати не лише про його реєстрацію, але і про інший діяльності. Він зазначив, що членів комітету також цікавлять подробиці його участі у зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським юристом під час минулорічної президентської кампанії в США.

Так, минулого місяця стало відомо, що Манафорт оформив реєстрацію як "іноземний агент", скориставшись Законом про реєстрацію іноземного агента, зазначивши, що його фірма працювала на українську політичну партію в період з 2012 по 2014 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ймовірний новий глава ФБР Крістофер Рей у середу, 12 липня, пообіцяв розібратися, чи втручалася Україна вибори в США в 2016 році у випадку свого призначення.

Зазначимо, у статті "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій", опублікованій у січні 2017-го року, журналіст Кеннет Фогель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженко, заявив, що посольство, нібито, тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали щодо члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.