ua en ru

Сенат США схвалив бюджет на 2015 р. обсягом 1,1 трлн дол

Сенат США схвалив бюджет на 2015 р. обсягом 1,1 трлн дол Джерело фото:facebook.com/РБК-Украина
Сенат США 56 голосами проти 40 схвалив законопроект, згідно з яким на роботу міністерств і відомств у 2015 р. буде виділено 1,1 трлн дол., повідомляє Reuters.

Сенат США 56 голосами проти 40 схвалив законопроект, згідно з яким на роботу міністерств і відомств у 2015 р. буде виділено 1,1 трлн дол., повідомляє Reuters. Це рішення знімає загрозу шатдауна і забезпечує держапарат необхідними ресурсами аж до 30 вересня 2015 р.

Тепер для того, щоб документ набув чинності, його має підписати Президент Барак Обама.

2015 фінансовий рік у США почався 1 жовтня. У зв'язку з цим забезпечення уряду необхідними засобами здійснювалось на підставі закону про тимчасове фінансування. Тепер 1603-сторінковий документ, прийнятий після завзятої боротьби в Конгресі і тижнів напружених торгів за закритими дверима, поклав кінець невпевненості. Він майже на рік позбавляє державні органи від простою. Але, як очікується, під час прийняття бюджету наступного республіканці з новими силами ведуть безкомпромісну боротьбу проти урядових постанов, які, як вони вважають, шкодять економіці США.

Законопроект передбачає збільшення фінансування Пентагону, що частково пояснюється веденням боротьби проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії. Військове відомство отримає на проведення військових операцій на поточний фінансовий рік 64 млрд дол. Крім того, 5,5 млрд дол. будуть виділені на стримування лихоманки Ебола, що набула поширення в Західній Африці.

Нагадаємо, у бюджеті США на 2015 р. передбачено 112 млн дол. військової та 140 млн економічної допомоги Україні. Однак, за даними конгресмена Марсі Каптур, США можуть надати Україні 502 млн дол.