ua en ru

Сенат США 25 січня проведе слухання щодо неправдивої ракетної тривоги на Гаваях

Сенат США 25 січня проведе слухання щодо неправдивої ракетної тривоги на Гаваях Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Сенатори спробують з'ясувати, чому тривогу скасували тільки через 38 хвилин

Сенат США планує провести слухання 25 січня з приводу помилкового ввымкнення ракетної тривоги на Гавайських островах 13 січня, що викликала паніку, передає Reuters.

За інформацією агентства, очікується, що комітет Сенату сьогодні оголосить, що наступного тижня він проведе слухання щодо помилкового попередження і спробує з'ясувати, чому воно не було скасоване протягом 38 хвилин.

"Цей інцидент підкреслює необхідність правильної роботи нашої системи оповіщення. Ми хочемо зрозуміти, як сталася ця помилка, чому на Гаваях знадобилося 38 хвилин, щоб скасувати попередження, і що потрібно зробити, щоб це не повторилося на Гаваях або в інших місцях", - сказав голова Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) Аджіт Пай.

Нагадаємо, 13 січня жителі Гавайських островів отримали повідомлення про загрозу атаки балістичними ракетами на свої мобільні телефони. При цьому жителям радили "негайно шукати сховище". Пізніше влада островів повідомила, що тривога була помилковою.