ua en ru

Сенат проголосував за розблокування роботи федерального уряду США

Сенат проголосував за розблокування роботи федерального уряду США Фото: сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

"За" проголосував 81 зі 100 сенаторів

Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за компромісний законопроект, який дозволить розблокувати тимчасове фінансування роботи федерального уряду США. Відповідне голосування відбулося у понеділок, 22 січня, передає Deutsche Welle.

Під час голосування за законопроект, який відкриє шлях до поновлення фінансування, "за" проголосував 81 зі 100 сенаторів. "Проти" висловилися 18 законодавців. Таким чином погоджено фінансування роботи федерального уряду США на найближчі три тижні.

Згодом сенатори мають проголосувати безпосередньо за законопроект, який розблокує тимчасове фінансування. Надалі цей законопроект має розглянути палата представників, а потім його передадуть на підпис президенту США Дональду Трампу.

Нагадаємо, 18 січня 2018 року Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про тимчасове фінансування роботи уряду країни до 16 лютого, але наступного дня Сенат не зміг проголосувати за нього. Тому 20 січня в США почався так званий "шатдаун" (government shutdown) - тимчасове призупинення роботи органів влади та держустанов через відсутність фінансування. Через це, зокрема, на вихідних була закрита для відвідувачів Статуя Свободи, а прес-служба Білого дому перестала відповідати на дзвінки.