ua en ru

Знімальну групу журналістів обстріляли під Києвом

Знімальну групу журналістів обстріляли під Києвом Фото: знімальну групу журналістів обстріляли під Києвом

Коли журналісти завершили зйомку, невідомий відкрив по ним вогонь

Журналісти проекту "Слідство.Інфо" заявляють, що піддалися обстрілу під час збору інформації для програми: група вела зйомку з дрона маєтку одного з українських олігархів під селищем Плюти Київської області. Про це розповів журналіст Максим Опанасенко, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що коли журналісти завершили зйомку, невідомий відкрив по ним вогонь. Знімальна група терміново залишила місце події.

"Фактично, це Конча-Заспа. Відзнялися абсолютно спокійно. При цьому ми намагаємося не порушувати приватний простір - ми максимально підіймаємо дрон для того, щоб було видно, але не залітаємо на територію об’єкту. Коли ми почали розбирати дрон, щоб сховати у багажник, то почули постріли, десь метр-півтора над автівкою. Водій, дякувати Богу, дуже швидко зреагував, сказав нам ховатися, заскочив на водійське місце і дав по газах. Ми чули п’ять пострілів", - розповідає Опанасенко.

Зазначено, що ні журналісти, ні їхнє майно не постраждали. На думку Опанасенка, метою стрілянини було залякування.

Журналісти не звернулися в поліцію і намагаються самостійно з'ясувати, з якого маєтку велася стрілянина. На даний момент вони не розкривають інформацію про те, чий будинок знімали.

Відомо, що "Слідство.Інфо" займається журналістськими розслідуваннями, у тому числі стосовно корупції у владі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у місті Первомайськ (Луганська область) п'яний командир одного з полків бойовиків влаштував хаотичну стрілянину, в результаті чого поранено двох мирних жителів.