ua en ru

Семиноженко: Наше стратегічне завдання – побудова інноваційної економіки

Реформи мають підпорядковуватися головному стратегічному завданню - побудові інноваційної економіки, яка забезпечить конкурентоспроможність української держави в умовах відкритого ринку. Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко під час наради з питань удосконалення правового регулювання інноваційної діяльності, передає прес-служба агентства.

Семиноженко також додав: "Це звучить дещо парадоксально, але під час кризи потрібно не економити, а навпаки займатися розвитком, спрямовуючи інвестиції в науку і освіту".

За його словами, законодавча підтримка інноваційної діяльності є пріоритетним питанням, оскільки покликана забезпечити безперебійне функціонування відповідної інфраструктури. "Ми маємо створити таке законодавче поле, яке дозволяло би всім суб'єктам інноваційної діяльності почуватися комфортно. Ми бачимо, що бізнес вже тягнеться до інновацій, отже, необхідно, щоби він отримав конкретні "адреси", куди може звернутися. Успіх інноваційних трансформацій економіки великою мірою залежить від впровадження сучасних форм державно-приватного партнерства. Дати цю та інші можливості українським інноваційним підприємствам й покликані системні зміни законодавства", - зазначив Семиноженко.