ua en ru

Семерак ініціює перевірки сміттєзвалищ у зв'язку з трагедією під Львовом

Семерак ініціює перевірки сміттєзвалищ у зв'язку з трагедією під Львовом Фото: міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак

Міністр зазначив, що точне кількості звалищ на території країни невідоме

Міністерство екології та природних ресурсів ініціює перевірки сміттєзвалищ на території України. Про це написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook.

"Я звернуся до уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця (звалища, - ред.)" - написав міністр.

Семерак зазначив, що ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості звалищ на території країни.


"Для розуміння, сьогодні ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості звалищ, які є на території країни. І в якому стані ці звалища ми бачимо на власні очі. Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які вимагають закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства", - вважає він.

За його словами, Мінприроди спільно з ЄБРР планує до кінця року розробити два документа - Стратегію та Національний план поводження з відходами. Також органи місцевого самоврядування повинні надати інформацію про затверджені схеми санітарної очистки населених пунктів.

Нагадаємо, 30 травня на сміттєзвалищі під Львовом стався обвал з висоти близько 90 метрів. За попередніми даними, під завалів виявилися четверо людей, один з яких є працівником комунального підприємства.

Сьогодні, 31 травня, в ході рятувально-пошукових робіт були виявлені тіла двох людей.