ua en ru

Семерак: ЄБРР отримав кошти на сховище відпрацьованого ядерного палива на ЧАЕС

Семерак: ЄБРР отримав кошти на сховище відпрацьованого ядерного палива на ЧАЕС Фото: Остап Семерак

Всі роботи по завершенню будівництва та насування Арки НБК на об’єкт "Укриття" йдуть згідно графіку

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) отримав кошти на сховищі відпрацьованого ядерного палива на Чорнобильській АЕС. Про це написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй стрінці в Facebook.

"На рахунок ЄБРР поступили додатково зібрані 25 квітня цього року кошти країнами-донорами для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), у тому числі 1,4 млн євро від України", - йдеться у повідомленні.

"Хочу також повідомити, що всі роботи по завершенню будівництва та насування Арки НБК на об’єкт "Укриття" йдуть згідно графіку. Сподіваюся, що вже через 168 днів ми завершимо процес її насування", - додав він.

"Сподіваюся, що 22 липня під час чергового засідання Асамблеї донорів ЄБРР в Лондоні, питання співпраці з Україною буде продовжено", - підсумував Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомляється, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав Україні 40 млн євро на фінансування завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.