ua en ru

Семенюк розраховує, що перемога Олланда змусить Міттала виконати інвестиційні зобов'язання на "Криворіжсталі"

Екс-голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Валентина Семенюк-Самсоненко підтримує перемогу соціаліста Франсуа Олланда над Ніколя Саркозі на Президентських виборах у Франції і сподівається, що перемога Олланда змусить Лакшмі Міттала виконати узяті на себе інвестиційні зобов'язання за умовами конкурсу з приватизації ВАТ "Криворіжсталь". Про це вона повідомила сьогодні під час семінару в Києві.

Семенюк заявила: "Сподіваюся, погляди Олланда як соціаліста мають інтернаціональний характер, і він буде захищати від експлуатації крупним капіталом не тільки робочих Франції, але і з розумінням поставиться до того, що інша країна і її робітники будуть вимагати від власників своїх підприємств виконувати офіційно взяті на себе зобов'язання. Навіть якщо ці власники мають французькі корені".

Як зазначила Семенюк, саме колишній французький Президент Ніколя Саркозі, лобіюючи приватні інтереси, здійснював тиск на державу Україна в питанні АТ "Криворіжсталь" щодо вибіркового застосування законодавства щодо виконання інвестиційних зобов'язань.

"Саме втручання Саркозі вплинуло і на хід судових справ, які я вела разом з профспілками "Криворіжсталі" проти власників підприємства, примушуючи їх виконувати ті інвестиційні та соціальні зобов'язання, які вони взяли на себе під час приватизації підприємства", - заявила Семенюк-Самсоненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час поїздки Президента України до Франції у жовтні 2010 р. питання виконання умов продажу АТ "Криворіжсталь" піднімалося при зустрічі Віктора Януковича і Ніколя Саркозі.

Нагадаємо також, що за результатами президентських виборів у Франції, які відбулися 6 травня 2012 р., кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд переміг з результатом 51,62% голосів (більше 18 млн голосів виборців), а Ніколя Саркозі поступився з результатом 48,38% (16,87 млн голосів).