ua en ru

Сільські голови вимагають від уряду конкретних реформ для села, - "Заступ"

Сільські голови вимагають від уряду розробити чіткий план розвитку села. Таку заяву вони зробили сьогодні, 1 жовтня, під час всеукраїнських зборів сільських і селищних голів, що відбулися в с. Омельник Полтавської обл.

Ініціатор зборів - політична партія "Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ". Разом із сільськими головами політсила розробила спільну програму дій.

"Треба, щоб українське село стало привабливим і для молоді, і для інвесторів. Необхідно, щоб агробізнес у сільській місцевості підтримувала держава. Щоб закони працювали на аграріїв, а не вони пробивали нездоланну стіну бюрократії, змов монополістів і бездіяльності органів, що контролюють ринок", - зазначила один із лідерів партії "Заступ", Омельницький сільський голова Олександра Шереметьєва.

За її словами, довгі роки в Україні не було жодної політичної сили, яка б стояла на захисті селян і сільгоспвиробників. Як наслідок, сьогодні рівень життя в селах на порядок нижчий, ніж у містах. Бракує якісної медицини, освіти, немає роботи. Сільські голови не можуть розв'язати ці проблеми, адже села є дотаційними й не мають достатньо грошей.

Один із лідерів політичної партії "Заступ" Володимир Хоменко підкреслив, що першим кроком на шляху до масштабних реформ має стати розширення повноважень громад і фінансова децентралізація.

"Ми чудово розуміємо, що якщо до вас кошти із держбюджету надходять у вигляді субвенцій, компенсацій, дотацій - це абсолютно неправильна схема. Значно краще було б, якби ви самі вирішували, на які потреби підуть гроші із місцевого бюджету. Бо якщо ви вирішите направити кошти на інфраструктуру, то селянин побачить, що гроші не вкрали. Але якщо це рішення буде прийнято в постанові Верховної Ради, то ці кошти можуть взагалі не дійти", - зазначив Хоменко.

Сільські голови звернулися до селян, фермерів та трударів усієї України з проханням підтримати партію "Заступ". Адже це єдина політична партія, котра на виборах до Верховної Ради представляє інтереси села та сільгоспвиробників. У списках "Заступу" балотуються десятки сільських голів із усіх регіонів України.

Сільські голови вимагають від уряду конкретних реформ для села, - "Заступ"

Сільські голови вимагають від уряду конкретних реформ для села, - "Заступ"

Сільські голови вимагають від уряду конкретних реформ для села, - "Заступ"