ua en ru

Село Шенген отримало статус "спадщини" ЄС

Село Шенген отримало статус "спадщини" ЄС Фото: безвізовий режим president.gov.ua)

Шенген став символом вільного пересування в Європі

Село Шенген і провінційне будівля в Маастріхті, Нідерланди, були нагороджені лейблом європейської спадщини. Про це йдеться у рішенні Європейської комісії, передає EUobserver.

Зокрема, Європейська комісія заявила в четвер, що Шенген є "символом вільного пересування в Європі", оскільки в 1985 і 1990 роках там були підписані угоди і що Маастрихтський договір 1992 року є "віхою для європейської інтеграції".

Європейський Союз присвоює Знак європейської спадщини будівель, документів, музеїв, архівів, пам'ятників і подій, які вважаються важливими віхами у створенні сучасної Європи.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Страсбурзі, 17 травня 2017 року, було підписано угоду про безвізовий режим між Україною та Європейським союзом (ЄС).

Безвізовий режим дозволив українцям короткострокове перебування в державах-членах ЄС (крім Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів.

При необхідності знаходитися в ЄС тривалий час, потрібно буде оформити візу. Однак безвізовий режим не дає права на проживання або працевлаштування в ЄС.