ua en ru

Зекономлені від реструктуризації кошти можуть піти на підвищення соцстандартів, - Яценюк

Зекономлені від реструктуризації кошти можуть піти на підвищення соцстандартів, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Уряд і Президент працюю над змінами до держбюджету

Зекономлені від реструктуризації державного боргу України кошти з державного бюджету можуть піти на підвищення соціальних стандартів населення. Про це сьогодні під час позачергового засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо реструктуризація буде завершена, то об'єктивно частина коштів буде заощаджена, в тому числі і та, яка витрачалася на обслуговування зовнішнього державного боргу. Зараз ми разом з міністром фінансів і Президентом країни працюємо над тим, щоб частина з списаних і зекономлених коштів пішла на підвищення соціальних стандартів та про це рішення буде оголошено окремо. Зараз ми працюємо над внесенням змін у закон України про державний бюджет на 2015 рік", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що міжнародні кредитори України погодилися списати 20% боргових зобов'язань країни (3,8 млрд. дол.). Таким чином, борг України буде знижено з близько 19,3 млрд дол. до близько 15,5 млрд дол. Згідно з домовленістю, процентна ставка за боргами буде складати в середньому 7,75% (на даний момент вона становить 7,22%). При цьому строки погашення тієї частини боргу, яка не буде списано, будуть перенесені з 2015-2023 рр. на 2019-2027 рр. тобто Україна не буде сплачувати основну суму боргу до 2019 р.