ua en ru

Сьогоднішня нарада щодо розблокування роботи ВР завершилася безрезультатно, - Кличко

Переговори глав парламентських фракцій щодо розблокування роботи Верховної Ради України (ВР) закінчилися безрезультатно. Про це повідомив глава фракції "Удар" Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно закінчилася двогодинна нарада у спікера Володимира Рибака. Нам запропонували підписати меморандум, де лідери фракцій ставлять підписи під зобов'язаннями, що всі будуть голосувати персонально. Але така вимога і так прописано в Конституції України ... Тому ми наполягаємо на простому: включенні системи "Рада-3", щоб була включена сенсорна кнопка", - заявив він.

Кличко відзначив, що сьогоднішні переговори закінчилися безрезультатно: "Ми перенесли нашу зустріч на завтра. Які можливі компроміси? Тільки персональне голосування".

При цьому віце-спікер ВР Руслан Кошулинський зазначив, що: "Ми бачимо різного роду "папірці" від влади, які нам пропонують підписати ... Тому ми чітко заявляємо, що три опозиційні фракції: "Удар", "Свобода" і "Батьківщина" і далі будуть вимагати, щоб у парламенті було персональне голосування. Ми від цього принципу відступати не будемо".

Читайте також: Опозиція очікує силового варіанту розблокування трибуни ВР 19 лютого, - Яценюк.