ua en ru

Сьогодні на засіданні ТКГ Україну представляє Руслан Демченко

Сьогодні на засіданні ТКГ Україну представляє Руслан Демченко Фото: Руслан Демченко (council/mfa.gov.ua)

Геращенко зазначила, що президент Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ

На переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі у вівторок, 16 жовтня, в Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні проходить засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп в Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", - повідомила вона.

Геращенко зазначила, що президент Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ у зв'язку з залишенням цього поста другим президентом країни Леонідом Кучмою.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомляла, що кандидатура нового учасника тристоронньої контактної групи поки обговорюється.

Зазначимо, Леонід Кучма повідомив, хто може замінити його в Тристоронній контактній групі по Донбасу. За словами Кучми представником України в ТКГ може стати радник президента України, колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко.

Відзначимо, 23 червня 2014 року Кучма увійшов в тристоронню контактну групу і представляв Україну на переговорах з "ДНР" і "ЛНР" за участю представників Росії та ОБСЄ. 20 вересня Кучма підписав мінський меморандум. 2 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України в тристоронньому групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.