ua en ru

Сьогодні в Україні розпочалась реєстрація на пробне ЗНО

Сьогодні в Україні розпочалась реєстрація на пробне ЗНО Фото: почалася реєстрація на пробне ЗНО

Реєстрація на пробне ЗНО триватиме до 31 січня

У вівторок, 10 січня 2017 року, розпочалась реєстрація учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Реєстрація триватиме до 31 січня, передає портал Освіта.ua.

Так, пробне ЗНО проводиться з метою ознайомлення випускників шкіл та абітурієнтів із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування, робочого місця тощо.

Зазначається, що кожен зареєстрований учасник зможе взяти участь у пробному ЗНО з української мови та літератури, а також в одному з тестів за вибором - історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов.

Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 1 квітня, тестування з інших предметів - 8 квітня 2017 року.

Підкреслюється, що участь у пробному ЗНО є платною. Вартість одного тестування з одного тестового предмета у 2017 році складає 129 гривень.

Зазначається, що реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО, а результати пробного ЗНО не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не використовуються для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Український центр оцінювання якості освіти, Міністерство освіти і науки затвердили Календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році.