ua en ru

На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українці, - Геращенко

На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українці, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

В заручниках у бойовиків перебувають 113 осіб

На сьогодні, за даними Служби безпеки України, зниклими безвісти залишаються 483 українці. Про це повідомляє віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українці (згідно списків СБУ), в заручниках 113 осіб (знаємо про місцезнаходження лмше 58 громадян з цього списку)", - написала вона.

Також Геращенко повідомила, що провела зустріч з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітером Мауером, в рамках якої обговорювалася робота гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську, яка, зокрема, наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих безвісти та звільнення заручників.

"Не було жодноі із 50 зустрічей в Мінську, де б не піднімалося це питання. І немає пояснення, чому українські тюрми є відкритими для МКЧХ і інших міжнародних місій, натомість всі пенітенціарні установи залишаються закритими на окупованих територіях і в РФ, де є українські політв'язні. Чому МКЧХ не дозволяють провідати українців в ОРДЛО, передати їм листи чи посилки від родичів. Також ОРДЛО проти залучення МКЧХ до процесу звільнення заручників", - написала вона.

Зустрілася з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Пітером Мауером. Подякувала за зусилля МКЧХ за підтримку...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 6 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОРДЛО не допускають до полонених представників Червоного Хреста.