ua en ru

Сьогодні починається візит до Києва єврокомісара Фюле

Сьогодні, 7 лютого 2013 р., розпочинається візит в Україну єврокомісара Штефан Фюле, відповідального за політику розширення та Європейської політики сусідства. Згідно з програмою візиту, триватиме до 8 лютого, Фюле зустрінеться з Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром Миколою Азаровим, головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком та омбудсменом Валерією Лутковською.

Фюле також відвідає засідання Кабінету міністрів. Потім в парламенті він виступить зі зверненням перед групою членів парламенту, до якої увійдуть голови парламентських комітетів і члени трьох комітетів (у зовнішніх справах, європейської інтеграції, а також оборони та безпеки). Єврокомісар також зустрінеться з лідерами опозиції.

Під час зустрічей обговорюватимуться головні теми, що стосуються відносин ЄС та України, підготовка до саміту Україна-ЄС, який має відбутися 25 лютого в Брюсселі, перспектив укладення угоди про асоціацію між ЄС та Україною.
Фюле також зустрінеться з членами бізнес-спільноти, виступить з публічною промовою та візьме участь у дискусії зі студентами, а також з представниками громадянського суспільства.

Читайте також: Єврокомісар Фюле виступить у Верховній Раді 7 лютого