ua en ru

Операції з нафтовим ф'ючерсом Brent на березень будуть виконані за ціною 118,03 дол./бар

Укладені на біржі ICE Futures Europe в Лондоні операції з нафтовим ф'ючерсом Brent на березень будуть виконані за ціною 118,03 дол./бар. Ціна виконання операцій по березню відповідає сьогоднішньому значенню біржового індикатора IPE Brent Index, який відображає середню за 21 день індикативну ціну spot умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk).

Відповідно до правил торгівлі на біржі ICE Futures Europe, ціна нафтової суміші BFOE (або значення IPE Brent Index) стала наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконань) операцій по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. Зокрема від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а на московській біржі РТС щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals.

На біржі РТС ціна закриття позицій по ф'ючерсу Brent збігається з ціною виконання операцій по ф'ючерсу Brent на біржі ICE Futures Europe. Для ф'ючерсу Urals ціна виконання операцій зазвичай розраховується по формулі: IPE Brent Index плюс середній за 14 календарних днів (до дати виконання операцій) спред між цінами spot на нафту Urals і на нафту Brent, встановлений відповідно до чинної методики розрахунків агентства Platt's.

Раніше повідомлялося, що ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні активно ростуть.