ua en ru

Операції з липневим нафтовим ф'ючерсом Brent будуть виконані за ціною 96,91 дол./бар

Укладені на біржі ICE Futures Europe в Лондоні угоди з нафтовим ф'ючерсом Brent на липень будуть виконані за ціною 96,91 дол./бар. Ціна виконання угод з липня відповідає сьогоднішнім значенням біржовий індикатор IPE Brent Index, який відображає середню за 21 день індикативну ціну spot умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk).

Згідно з правилами торгівлі на біржі ICE Futures Europe, ціна нафтової суміші BFOE (або значення IPE Brent Index) стала наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) правочинів з цього інструменту.

Нафтова суміші BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а на московської біржі РТС щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals.