ua en ru

Рахункова палата: Зміни до Конституції дадуть державі можливість здійснювати повноцінний контроль бюджету

Зміни до статті 98 Конституції України, згідно з яким Рахункова палата буде контролювати витрати і доходи бюджету, які дадуть можливість державі розширити контроль на весь бюджетний процес. Про це повідомляється в прес-релізі Рахункової палати.

"Контроль - найважливіший елемент управління в сфері державних фінансів. І прийняття змін до статті 98 Конституції України дасть можливість зробити державний контроль повноцінним, таким, що поширюється на весь бюджетний процес.
Необхідність розширення горизонтів контролю над доходами продиктована міжнародними вимогами", - заявляє голова Рахункової палати Роман Магута.

На думку Магути, розширення повноважень Рахункової палати дозволить платникам податків отримувати об'єктивну інформацію про державні доходи і витрати.

"Рахункова палата була єдиним не тільки в Європі, але і в світі вищим органом фінансового контролю, який не контролював бюджетний процес в повному обсязі. І це потрібно було виправити на законодавчому рівні, враховуючи міжнародний авторитет нашої держави", - підсумував Магута.