ua en ru

Рахункова палата: 21 млн грн на виконання заходів стандартизації використані неефективно

Рахункова палата провела аудит ефективності використання коштів державного бюджету на стандартизацію. Його результати засвідчили, що діяльність центральних органів виконавчої влади, на які законодавством покладалися функції у сфері стандартизації (Держспоживстандарту, Мінекономіки, Мінрегіонбуду, Мінпромполітики, Мінпаливенерго та інших), щодо виконання у 2009-2010 роках і протягом 9 місяців 2011 року заходів із стандартизації була незадовільною, а бюджетні кошти використовувалися з порушенням чинного законодавства та неефективно. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Державна програма стандартизації на 2006-2010 роки за своїми основними заходами була виконана менш ніж наполовину, отже, її мета не досягнута. Як наслідок, сучасний стан стандартизації не відповідає зобов'язанням держави, взятим у рамках вступу до Світової організації торгівлі, а також потребам національної економіки, гальмує її розвиток та конкурентоспроможність.

У 2009-2010 роках і протягом 9 місяців 2011 року на виконання заходів із стандартизації Держспоживстандарт і центральні органи виконавчої влади, задіяні у виконанні програми, використали 34,2 млн грн, з яких близько 21 млн грн - неефективно та з порушенням чинного законодавства.