ua en ru

СБУ заявила про попередження теракту в одному з відділів поліції в Херсонській області

СБУ заявила про попередження теракту в одному з відділів поліції в Херсонській області Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Колишній житель Херсонської області планував підірвати або підпалити будівлю поліції

Служба безпеки України попередила теракт в одному з відділів поліції в Херсонській області. Про це на брифінгу розповів начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, передає прес-центр відомства.

За словами Кононенка, СБУ задокументувала та блокувала на стадії підготовки теракт в одній з адміністративних будівель поліції в Херсонській області.

"Безпосереднім організатором виступив колишній житель Херсонщини Андрій Бардачов, який перерахував гроші своїм спільникам", - зазначив він.

За даними СБУ, підрив або підпал відділу поліції повинен був виглядати, як помста представників націоналістичних об'єднань за зіткнення з поліцією 9 травня 2017 року.

"Ми можемо констатувати, що в гібридній війні проти України Росія застосовує весь арсенал наявних у неї протиправних можливостей. Нездатні розхитати ситуацію шляхом проведення несилових акцій спецслужби РФ переходять до використання методів звичайних терористів", - додав Кононенко.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про попередження нападу на офіс "Батьківщини" у Києві.