ua en ru

СБУ заборонила в'їзд в Україну 10 французьким депутатам

СБУ заборонила в'їзд в Україну 10 французьким депутатам Фото: СБУ оприлюднила список з 10 чиновників

Поїздка французьких депутатів в Крим без згоди України є деструктивним кроком

Служба безпеки заборонила (СБУ) на три роки в'їзд на територію України десятьом депутатам національних зборів і Сенату Франції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Українська сторона вважає, що їх поїздка в Крим у липні поточного року без згоди української сторони і всупереч порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї, затвердженого постановою Кабінету міністрів України № 367 від 04 червня 2015 року, є деструктивним кроком", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують в СБУ, такі дії громадян Франції суперечать інтересам забезпечення національної безпеки і посягають на державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Зокрема, під заборону потрапили: Тьєрі Маріані, Ів Поззо ді Борго, Ніколя Дюик, Клод Гоазген, Жером Ламбер, Яник Моро, Патріс Вершер, Марі-Крістін Даллоз, Совер Гандольфі-Шайт, Жак Міяр.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України розпочала перевірку за фактом візиту в анексований Крим делегації французьких депутатів.

У Міністерстві закордонних справ Франції вважають поїздку десяти французьких парламентаріїв у Крим порушенням міжнародного права.