ua en ru

СБУ заборонила в'їзд на 5 років в Україну бас-гітаристу Bloodhound Gang

Служба безпеки України (СБУ) заборонила в'їзд на п'ять років в Україну бас-гітаристу американської групи Bloodhound Gang Джареду Хенегану (Джаред Хасселхофф - сценічне ім'я музиканта) за наругу над національними символами.

Служба безпеки України (СБУ) заборонила в'їзд на п'ять років в Україну бас-гітаристу американської групи Bloodhound Gang Джареду Хенегану (Джаред Хасселхофф - сценічне ім'я музиканта) за наругу над національними символами. Про це повідомляє "5 канал".

Нагадаємо, що 31 липня в Одесі на концерті бас-гітарист Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф під час концерту в Одесі підтерся російським прапором.

Хасселхофф засунув прапор в штани, при цьому сказавши публіці: "Не розповідайте про це Путіну". Потім музикант витягнув полотнище із зворотного боку і кинув у натовп. Росія після індцідента направила до України запит про процесуальну допомоги. Хасселхофф приніс вибачення за те, що трапилося, заявивши, що не хотів нікого образити і пояснивши інцидент тим, що в групі існує традиція, за якою "все, що летить зі сцени, проходить через штани басиста".

Але на цьому пригоди Хасселхофф в Україні не закінчилися. Вже 3 серпня в Києві він помочився на український прапор. Деякі українські політики вже закликали оголосити групу персонами нон грата в Україні, а посольство США назвало дії Хасселхофф зухвалими і обурливими. МВС почало розслідування. Подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 296 "Хуліганство" та ч. 1 статті 338 "Наруга над державними символами".