ua en ru

СБУ закрила справу проти екс-першого заступника начальника Генштабу ЗС Кабаненка

Служба безпеки України (СБУ) закрила справу проти екс-першого заступника начальника Генштабу Збройних сил Ігоря Кабаненка.

Служба безпеки України (СБУ) закрила справу проти екс-першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил Ігоря Кабаненка. Про це на своїй сторінці у Facebook написав сам Кабаненко.

"Вчора мене запросили на зустріч до СБУ, де повідомили, що скасували кримінальне впровадження та зняли усі звинувачення у порушенні режиму таємності. Це відкрило шлях для державної служби, заради чого мною подавався зустрічний позов. Я його відкликав", - написав Кабаненко.

При цьому, за його словами, питання притягнення до відповідальності тих, хто був причетний "до спецоперації" відносно нього не було предметом цього позову.

"Цим питанням буду займатися, бо воно є принциповим. Не лише для мене - це потребує системних змін у службі, завдяки яким вона повинна перестати бути інструментом політичних репресій", - написав Кабаненко.

Нагадаємо, з 23 вересня по 7 листопада співробітники СБУ провели перевірку в Генштабі на дотримання державної таємниці. У підсумку в кабінеті Кабаненка були знайдені копії секретних документів. Після цього він був позбавлений доступу до держтаємниці.

В листопаді 2013 р. міністр оборони України Павло Лебедєв скасував виділення Кабаненку квартири в Києві.

У грудні 2013 р. тодішній Президент України Віктор Янукович звільнив Кабаненка в запас.