ua en ru

СБУ затримала в Запоріжжі "командира" диверсійної групи бойовиків

СБУ затримала в Запоріжжі "командира" диверсійної групи бойовиків Фото: СБУ затримала бойовика

Бойовик пройшов підготовку в Росії

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) затримали "командира" диверсійної групи так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) під час підготовки терористичного акту в Запорізькій області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Терорист в грудні 2014 січні 2015 року пройшов спеціальну підготовку в розвідувально-диверсионном таборі р. Ростов-на-Дону (РФ). Повернувшись на тимчасово контрольовану бойовиками територію, він під керівництвом російського куратора на прізвисько "Хан" готував диверсантів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, затриманий здійснював збір інформації про кількість, дислокації та рух бойових підрозділів Збройних сил України на території Донецької, Харківської та Запорізької областей. На основі зібраної інформації, готував докладні "інструкції" диверсійних груп для здійснення терористичних актів проти українських військовослужбовців і мирних жителів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ знешкодила групу, яка займалася викраденням людей.