ua en ru

СБУ затримала на хабарі у 600 тис. грн голову Держслужби зайнятості

СБУ затримала на хабарі у 600 тис. грн голову Держслужби зайнятості Фото: Ярослав Кашуба

Глава Держслужби був затриманий в центрі Києва під час отримання хабара

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Генеральною прокуратурою затримали на хабарі у 622 тис. грн голову Державної служби зайнятості (Центрального апарату). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Чиновник організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, які проводила держслужба. В протиправних схемах він використовував підлеглих, які змушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах. Співробітники спецслужби затримали чиновника у службовому автомобілі у центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тисячі гривень. Під час огляду машини правоохоронці додатково виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах, мисливську рушницю з патронами та інше", - йдеться в повідомленні.

Для встановлення всіх епізодів отримання хабарів головою Держслужби зайнятості тривають невідкладні оперативно-слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 і ч. 3 ст. 28 Кримінального кодексу України.

СБУ затримала на хабарі у 600 тис. грн голову Держслужби зайнятості

Фото: СБУ затримала голову Держслужби зайнятості

Відзначимо, на даний момент посаду глави Державної служби зайнятості займає Ярослав Кашуба.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва заарештував чиновника Державної фіскальної служби за хабар і призначив заставу в 3 млн грн.