ua en ru

СБУ затримала 16 військових, які брали участь у корупційній схемі на кордоні АТО

СБУ затримала 16 військових, які брали участь у корупційній схемі на кордоні АТО Голова СБУ Валентин Наливайченко

Служба безпеки України (СБУ) затримала 16 військовослужбовців, які брали участь у корупційній схемі на кордоні проведення антитерористичної операції. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Моя затримка пов'язана з тим, що у нас відбулася нарада на чолі з Президентом, ГПУ, МВС, де ми обговорювали і узгодили ряд питань. Ми представимо загальний спільний звіт про першому етапі зачистки корупції, мародерства і викрадення людей на кордоні Луганської та Донецької областей", - заявив Наливайченко, зазначивши, що на сьогодні затримано 16 осіб.

"А саме, серед них затримані люди, які перебуваючи на військовій службі, виписували фальшиві документи, перепустки. На сьогодні ця корупційна схема зруйнована", - зазначив він.

Голова СБУ повідомив, що 19-20 березня за результатами кількох спецоперацій в Луганській області були затримані полковник СБУ і один з керівників відділення ГУ МВС у Луганській області. Обидва офіцери відсторонені від служби. Затримано також офіцери Національної гвардії та підрозділів МВС.

Нагадаємо, суд взяв під варту військового, одержував хабарі за оформлення перепусток в зону АТО.