ua en ru

СБУ затримала в Дніпропетровській обл. громадянина України, який збирав розвіддані для ДНР

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка" 23-річного громадянина України.

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області за фактом участі в діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка" 23-річного громадянина України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Прокуратури Дніпропетровської області.

"Встановлено, що вказаний громадянин в період липня-вересня поточного року здійснював збір розвідувальних даних щодо місць дислокації та переміщення по території Донецької області підрозділів і формувань Збройних Сил України і передавав ці дані терористичної організації "Донецька народна республіка", - йдеться в повідомленні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - участь у діяльності терористичної організації.

Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 19 вересня у Павлограді Дніпропетровської обл. СБУ затримала місцевого жителя за підозрою у підготовці терактів на промобъекте.