ua en ru

СБУ затримала в Дніпропетровській обл. бойовиків підрозділу "Беркут-СМЕРШ"

Служба безпеки України у результаті спецоперації не допустила проникнення на територію Дніпропетровської області диверсійно-підривної групи озброєних бойовиків з т.зв. підрозділу "Беркут-СМЕРШ", які мали завдання здійснити низку терористичних актів та диверсій.

Служба безпеки України у результаті спецоперації не допустила проникнення на територію Дніпропетровської області диверсійно-підривної групи озброєних бойовиків з т.зв. підрозділу "Беркут-СМЕРШ", які мали завдання здійснити низку терористичних актів та диверсій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"На блокпосту біля р. Першотравенськ співробітники СБУ затримали ватажка незаконного воєнізованого угруповання "Беркут-СМЕРШ" громадянин України "Б", на прізвисько "Куба" і бойовика спецпідрозділу терористів "Привид" т.зв. "ЛНР" на прізвисько "Хаттаб", - йдеться в повідомленні.

Як отмечатся, для незаконного в'їзду в Дніпропетровську обл. зловмисники зникли серед великих пакетів і коробок в мікроавтобусі, який нібито перевозив біженців із зони АТО.

"Готуючись до вчинення злочинів у Дніпропетровській області, бойовики збирали інформацію про розташування блокпостів, їх охорони, підбирали конспіративні квартири для укриття, визначали маршрути пересування до місць здійснення диверсій і завчасно орендували у місцевих жителів автотранспорт", - повідомили в СБУ.

У прес-службі зазначили, що згідно з планом бойовиків, їх спільники мали отруїти українських військовослужбовців для безперешкодного перетину блокпостів бойовиками з великою кількістю зброї.

"Затримані брали участь у збройних нападах на позиції українських військових, тероризували мирних людей. За наявними даними "Куба" безпосередньо причетний до викрадення людей на тимчасово контрольованих бойовиками українських територіях, катувань і розстрілів полонених військовослужбовців ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Під час захоплення диверсанти чинили збройний опір співробітникам СБУ.
У зловмисників правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї: АК-74, АКМ, СВД, дві гвинтівки, засоби для безшумної стрільби, гранати, детонатори та велику кількість набоїв різного калібру. Зброя бойовики перевозили у спеціальному тайнику, обладнаному в фортепіано.

В рамках ст. 258-3 Кримінального кодексу України стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, протягом двох останніх діб, СБУ затримала 9 активних учасників самопроголошених ЛНР і ДНР.