ua en ru

СБУ затримала українця, який працював над "конституцією" ЛНР

Служба безпеки України (СБУ) затримала громадянина України, який працював над "конституцією" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це на брифінгу повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші співробітники СБУ затримали чотирьох громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності, один з них навіть працював над "конституцією" ЛНР. Ця особа розробила методики з підготовки діяльності диверсійно-розвідувальних груп на території України, мала детальний план незаконного захоплення влади", - повідомив Лубківський.

Також, за його словам, СБУ затримала двох мешканців Донецької області, які зі зброєю чергували на блокпостах терористів.

"Також затримали секретаря однієї з селищних рад, який протягом вересня грудня 2014 р. збирав на території Красноармійського району Донецької обл. інформацію про пересування українських військових", - повідомив Лубківський.

Також в СБУ розповіли, що у Костянтинівці Донецької області затриманий депутат міськради від КПУ, який намагався отруїти водосховища ціаністим калієм.

Крім того, контррозвідка Служби безпеки України попередила теракт біля Адміністрації Президента України у Києві.