ua en ru

СБУ затримала сепаратистського колишнього "директора" Луганського патронного заводу

СБУ затримала сепаратистського колишнього "директора" Луганського патронного заводу Фото: СБУ (РБК-Україна)

Затримана колишній "директор" Луганського патронного заводу передавала боєприпаси бойовикам, заявили в СБУ

Співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) спільно з контррозвідкою затримали сепаратистського колишнього "директора" Луганського патронного заводу. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

Правоохоронці зазначають, що в червні 2014 року наказом так званого "прем’єр-міністра" терористичної організації ЛНР громадянку України було призначено на посаду виконуючого обов’язки "директора" заводу.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисниця, виконуючи незаконні вказівки ватажків ДНР і ЛНР, зокрема Валерія Болотова та Ігоря Стрелкова, провела інвентаризацію понад 14 млн набоїв до вогнепальної зброї, які зберігались на підприємстві. Вона також організувала на потужностях заводу виготовлення ще майже 2 млн набоїв різного калібру. Боєприпаси "директорка" передала "для потреб армії "Новоросії" представникам терористичних організацій, які використали їх під час бойових дій проти сил антитерористичної операції", - говориться в повідомленні.

У СБУ заявили, що після зміни "керівництва" терористичної організації ЛНР жінку звільнили з посади. Вона тривалий час переховувалася від українських правоохоронців на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Росії. Її затримали в місті Кременчук (Полтавська область).

Жінці оголосили підозру в скоєнні злочину, передбаченого статею 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Її арештували.

#СБУ затримала сепаратистського «екс-директора» Луганського патронного заводу Співробітники Головного слідчого управлін...

Опубліковано Служба безпеки України 1 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше СБУ у Волинській області затримала на хабарі власного співробітника.