ua en ru

СБУ затримала росіянина, підозрюваного в зборі інформації про ЗСУ

Служба безпеки України затримала громадянина Російської Федерації, який підозрюється в причетності до збору інформації про Збройних силах України. Про це радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав на своїй сторінці в Facebook.

"Силами Об'єднаного штабу Центрального управління Служби безпеки України затримали чергового (!) громадянина Російської Федерації, 1950 р. н. Йому інкримінується ймовірна причетність до збору інформації про місця дислокації і переміщення військових формувань, військової техніки і військовослужбовців Збройних Сил України в районі населених пунктів Костянтинівка та Дзержинськ Донецької області", - написав Лубківський.

У росіянина співробітники СБУ виявили радіотехнічний комплекс, здатний здійснювати моніторинг радіоефіру і проводити радіосеанси на широкому діапазоні радіочастот, саморобне обладнання для здійснення негласного прослуховування, персональний комп'ютер з можливістю віддаленого доступу і управління ним через мережу Інтернет, значна кількість супутникового обладнання, більша частина якого здійснює прийом російських телеканалів. Також у росіянина вилучили USB-носії з відеофайлами антиукраїнського спрямування, більшість з яких є матеріалами телеканалу "Life News".

Здійснюється документування протиправної діяльності громадянина РФ, в діях якої вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 359 КК України "Незаконне придбання або збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації".

Нагадаємо, у Донецькій області прикордонники затримали бойовика спецбригади "Схід".