ua en ru

СБУ затримала організатора транснаціональної ОЗУ, причетної до "Хізболли"

СБУ затримала організатора транснаціональної ОЗУ, причетної до "Хізболли" Фото: Служба безпеки України

Затриманий перебував у міжнародному розшуку

Служба безпеки України (СБУ) в рамках протидії міжнародному тероризму спільно з міліцією затримала громадянина Лівану, який перебував у міжнародному розшуку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, організатор транснаціонального злочинного угруповання, що спеціалізується на шахрайстві та шахрайства в банківській сфері України, Молдови, Грузії, Туреччини, ОАЕ, країн Європи, причетний до скоєння особливо тяжких злочинів на території Молдови.

"У квітні 2014 роки більшість членів банди затримали молдавськими правоохоронцями за підозрою у скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах, а в серпні цього ж року їм вже було пред'явлено звинувачення. З метою уникнення кримінальної відповідальності зловмисник каналами нелегальної міграції втік від молдавського правосуддя і тривалий час переховувався на території ОАЕ, Туреччини і країн ЄС", - зазначили в СБУ.

Зараз транснаціональне злочинне угруповання перевіряється на причетність до фінансування міжнародної терористичної організації "Хезболла". Також розпочато процедуру екстрадиції затриманого.

#СБУ затримала організатора транснаціонального злочинного угруповання, що підозрюється у фінансуванні "Хізбалли"Служба...

Posted by Служба безпеки України on 17 Июнь 2015 г.

Відзначимо, напередодні СБУ затримала підозрілих аквалангістів в акваторії Іллічівського порту.