ua en ru

СБУ затримала організатора інформаційної мережі бойовиків ДНР

СБУ затримала організатора інформаційної мережі бойовиків ДНР Фото: СБУ

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії

У Костянтинівці Донецької області Служба безпеки України (СБУ) спільно з міліцією затримала організатора інформаторської мережі так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зловмисник на прізвисько "Панкрат" був завербований у минулому році представником фейкової спецслужби терористів. Після звільнення Костянтинівки від російсько-терористичних бандформувань за завданням куратора організував і очолив групу т.зв. "народного сопротивления "Центр" г. Константиновка ДНР", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основним завданням групи, до якої входило сім осіб, був збір і передача інформації про підрозділи сил антитерористичної операції, поширення серед місцевого населення антиукраїнської ідеології, виявлення патріотично налаштованих громадян. Зібрана інформація у вигляді щотижневих звітів передавалася членам терористичної організації ДНР.

"Під час обшуку у резидента вилучено засоби зв'язку, комп'ютер, топографічні карти з нанесеними позиціями українських підрозділів, а також відомості про діяльність групи (списки, власноруч написані звіти, установчі дані т.зв. "ворогів ДНР" тощо)", - повідомляють у прес-службі.

Крім цього, зазначається, що співробітники СБ України затримали поплічників "Панкрата", які підтвердили свою причетність до діяльності групи "Центр".

Повідомляється, що наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи або участь у ній) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала видавця сепаратистської газети "Новоросія".