ua en ru

СБУ затримала одного з учасників терористичного угрупування "Харківські партизани"

СБУ затримала одного з учасників терористичного угрупування "Харківські партизани" Фото: СБУ

Зловмисник повідомив правоохоронцям місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою

Один з членів терористичного угруповання "Харківські партизани", якого розшукувала Служба безпеки України (СБУ), добровільно здався спецслужбі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"30-річний харків'янин розповів, що влітку минулого року його залучили до угруповання обманом: запросили на заробітки до російського Бєлгорода, відібрали документи та відправили до військового табору, змусили скласти підписку про співробітництво. У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти та закладати вибухівку. Згодом терористів направили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних шляхів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, харків'янин добровільно відмовився від співпраці з терористами та наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ в Харківській області. Також він повідомив правоохоронцям місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою.

"Співробітники СБ України вилучили зі схрону гранатомет "РПГ-22", автомат Калашникова з набоями, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 та понад кілограм тротилу. Оскільки ознак інших злочинів у діях харків'янина немає, на підставі ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України правоохоронцями буде подано клопотання до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала одного з лідерів "Харківських партизан".