ua en ru

СБУ затримала в Одесі організатора сепаратистського руху

СБУ затримала в Одесі організатора сепаратистського руху Фото: СБУ

Затриманий також проходить по справі про спробу оголошення "Бессарабської народної республіки"

Співробітники Служби безпеки України спільно з активістами організації "Оберіг" затримали сьогодні, 22 лютого 2016 року, в Одесі організатора сепаратистського руху "За порто-франко". Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Як повідомляється, зловмисник був затриманий в котеджному селищі "Совіньйон". Ним виявився Олексій Цвєтков, який разом з соратниками намагався провести в селищі чергове зібрання свого псевдо-руху з відверто сепаратистською спрямованістю.

"Портофранківців" заблокували активісти з "Оберіга", які викликали на місце поліцію і СБУ. Спецслужбісти забрали Цвєткова і ще одну жінку, яка організовувала масовку. Відомо, що під час подій Евромайдана вона возила "тітушок" у Київ - захищати режим Януковича", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що Цвєтков також проходить по справі про спробу оголошення "Бессарабської народної республіки".

"Затриманим буде пред'явлено звинувачення за 110 статтею КК україни - "посягання на територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, видання зазначає, що Цвєтков пов'язаний з одним з народних депутатів України, ім'я якого не називається.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Військова прокуратура відкрила справу проти генерала внутрішніх військ МВС Росії.