ua en ru

СБУ затримала чоловіка, який знищував держсимволіку України у Донецькій області

СБУ затримала чоловіка, який знищував держсимволіку України у Донецькій області Фото: СБУ затримало спільника бойовиків на Донбасі

Зловмисник також наносив символіку ДНР

Служба безпеки України затримала жителя Покровська (Донецька область), який знищував державну символіку України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, молодик за гроші бойовиків ДНР знищував державну символіку України. Зловмисник під фотозвіт і за 100 доларів поширював логотипи терористів у Покровську, наносив на пам'ятні знаки радянської епохи українську символіку.

altФото: СБУ затримала посіпаку бойовиків ДНР

Після викриття прихильник бойовиків визнав провину і відмовився від виконання будь-яких завдань бойовиків.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура притягнула до кримінальної відповідальності двох громадян РФ за участь у терористичних організаціях та ведення агресивної війни проти України.

Громадян РФ підозрюють у створенні терористичної групи чи терористичної організації, її керівництвом (ч. 1 ст. 258-3 ККУ), носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ). Крім цього, вони підозрюються у веденні агресивної війни або агресивних воєнних дій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 ККУ).