ua en ru

СБУ затримала міжрайонного прокурора Полтавської обл. за підозрою в корупції

СБУ затримала міжрайонного прокурора Полтавської обл. за підозрою в корупції Фото: заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе

Наразі триває досудове розслідування

Слідчим управлінням з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України (СБУ) встановлено факт корупційних дій одного з міжрайонних прокурорів Полтавської області. Про це під час брифінгу повідомили заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе і начальник управління з розслідуванням у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Ірина Діденко, передає прес-служба ГПУ.

Встановлено, що приватний підприємець з Полтавської області звернувся в Управління за розслідуванням у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки ГПУ зі скаргою на корупційні дії місцевого прокурора.

"Як повідомив сам підприємець, стосовно нього відкрито кримінальне провадження, з його офісу була вилучена документація та вся техніка, що практично зупинило роботу підприємства. У той же час, міжрайонний прокурор пропонував підприємцю в обмін на рішення питання про припинення виробництва заплатити йому хабар у розмірі 5 тис. дол. США", - сказано в повідомленні.

В даний час зазначений співробітник прокуратури затриманий. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в березні ГПУ повідомила про підозру судді Полтавської обл. за неправомірне рішення щодо "Автомайдану".