ua en ru

СБУ затримала в Маріуполі одного з ватажків "МГБ ДНР"

СБУ затримала в Маріуполі одного з ватажків "МГБ ДНР" Фото: сили АТО в Маріуполі

Також був затриманий бойовик "СВД Беркут"

Служба безпеки України (СБУ) затримала в Маріуполі заступника командира одного з підрозділів терористичного угруповання "МГБ ДНР" і бойовика формування "СВД Беркут". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"41-річний бойовик з червня 2014 року брав участь у військовому протистоянні на стороні терористів, шукав спільників на підконтрольній території України, організовував ввезення зброї та вибухівки в Маріуполь. Житель Донецька був у безпосередньому підпорядкуванні "Іспанця" - другої особи в т. н. "МГБ", - сказано в повідомленні.

СБУ затримала в Маріуполі одного з ватажків "МГБ ДНР"

Фото: затриманий бойовик "МГБ ДНР"

Як зазначили в Службі, спеціалізація цього керованого російськими спецслужбами незаконного збройного формування - вибухи в місцях масового скупчення людей, залякування населення, теракти проти представників української влади та військових.

"Також у районі проведення антитерористичної операції СБУ затримала бойовики терористичного формування "СВД Беркут", який брав участь у збройному конфлікті на сході України.

Зловмисник зізнався, що пройшов військову підготовку у російських інструкторів і служив стрільцем у першій роті незаконного збройного формування. Бойовик охороняв центральне СІЗО Донецька, чергував на блокпості біля шахти Скочинського в Кіровському районі Донецька. Також терорист повідомив, що у складі угруповання також є громадяни РФ.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше в Донецькій обл. був затриманий інформатор ДНР, що виявився співробітником ДАІ.