ua en ru

СБУ затримала на великому хабарі мера Вишгорода

СБУ затримала на великому хабарі мера Вишгорода Фото: мер вимагав 1 млн євро від забудовника

Мера затримали в робочому кабінеті після передачі грошей

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі мера районного центру Київської області міста Вишгорода - Олексія Момота. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що мер вимагав 1 млн євро від представника однієї з будівельних компаній за збереження договору на оренду земельної ділянки та за відсутність перешкод під час забудови мікрорайону.

Повідомляється, що чотирьох посередників мера правоохоронці затримали в центрі Києва, коли вони перераховували у відділенні одного з банків першу частину хабара в розмірі 200 тис. євро.


"Ще одного спільника співробітники Головного управління СБУ в Києві та Київській області – в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 кв. м вартістю понад 700 тис. євро", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що мера міста співробітники СБУ затримали у його службовому кабінеті після передачі грошей і документів.

Зазначимо, на наданих прокуратурою фото в кабінеті видно прапор Вишгорода. Міським головою Вишгорода є Олексій Момот (партія "Воля народу").

хабар мер, вишгород

Фото: затримання відбулося в кабінеті міського голови Вишгорода

хабарФото: мер вимагав 1 млн євро від будівельної компанії

Нагадаємо, раніше СБУ затримала на хабарі посадових осіб митниці та виконавчої служби.