ua en ru

СБУ затримала кілерів "Торнадо", які готували замах на керівника Луганського МВС

СБУ затримала кілерів "Торнадо", які готували замах на керівника Луганського МВС Фото: СБУ

Причина замаху - помста за виведення "Торнадо" з Луганської області

У Луганській обл. правоохоронці затримали добровольців "Торнадо", які планували вбивство начальника Луганського ГУМВС Анатолія Науменка. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Сьогодні співробітники СБУ та МВС затримали в Лисичанську двох кілерів, які готували вбивство начальника ГУМВС в Луганській області Анатолія Науменка. Затримані є так званими добровольцями міліцейської роти "Торнадо" (вони носили відповідні шеврони, але офіційно в роті не числилися)", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що підозрювані через лісосмуги, в обхід блокпостів вирушили з Привілля (де дислокувався "Торнадо") до Лисичанська й поселилися в міні-готелі.

"Один із них, 37-річний Н., - снайпер, який і мав скоїти вбивство А. Науменка, а інший, 58-річний Т., мав страхувати основного кілера. При затриманні в обох вилучили пістолет Макарова, який знаходиться на балансі "Торнадо", мисливський карабін "Вепрь" із оптичним прицілом, дві гранати РГД-5 та 47 патронів різного калібру. Під час допиту Н. підтвердив, що готував замах на А.Науменка, знав його місце роботи, проживання та основні маршрути пересування. Причина замаху - помста за виведення "Торнадо" з Луганської області", - зазначають у прес-службі.

Наразі правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК (посягання на життя працівника правоохоронних органів).

Нагадаємо, вчора роту "Торнадо" було виведено за межі Луганської області, цій роті інкримінують ряд важких злочинів, скоєних на лінії зіткнення вогню, а керівництво МВС прийняло рішення про розформування підрозділу.