ua en ru

СБУ затримала у Києві шахрая з підробленим посвідченням офіцера Збройних сил

СБУ затримала у Києві шахрая з підробленим посвідченням офіцера Збройних сил Фото: Служба безпеки України

У нього також було підроблене посвідчення учасника бойових дій

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві шахрая, який, представляючись полковником Збройних сил України (ЗСУ), "збирав" гроші на матеріальну підтримку учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що зловмисник вже мав проблеми із законом за підробку документів та незаконне зберігання зброї. За інформацією спецслужби, використовуючи підроблені документи офіцера, шахрай встиг отримати кількасот тисяч гривень від бізнесменів та чиновників нібито на допомогу різним військовим підрозділам", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що СБУ спільно з Нацполіцією затримала підозрюваного неподалік столичного залізничного вокзалу під час поселення у військовій формі із шевронами підрозділу ВДВ ЗСУ в один з хостелів.

Оперативники вилучили у затриманого підроблені посвідчення полковника Головного управління розвідки Міноборони та учасника бойових дій. У нього також було виявлено спеціальний технічний засіб для сканування радіочастот.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, СБУ викрила в Одеській області групу шахраїв, які видавали себе за співробітників відомства і вимагали великі суми грошей від місцевих підприємців, погрожуючи кримінальним переслідуванням.