ua en ru

СБУ затримала інформатора військової розвідки Росії в Ясинуватій

СБУ затримала інформатора військової розвідки Росії в Ясинуватій Фото: затримання інформатора ДНР

Спільник терористів корегував артилерійські й мінометні обстріли терористів по позиціях сил АТО

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Ясинуватій Донецької області інформатора Головного розвідувального управління генштабу міністерства оборони Росії. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що чоловік був завербований у серпні 2016 року через знайомих, які входять до складу одного з незаконних збройних формувань т. зв. ДНР.

"Протягом двох місяців він передавав кураторам інформацію про дислокацію підрозділів Збройних Сил України поблизу лінії розмежування у Ясинуватському районі. Спільник терористів також корегував артилерійські та мінометні обстріли терористів по позиціях сил антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Слідчими СБУ в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу, інформатору оголошено про підозру в скоєнні злочину. Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно в Дніпропетровській області співробітники СБУ затримали інформатора бойовиків терористичної організації ДНР.