ua en ru

СБУ затримала вантажівку з ліками з гумдопомоги, які бойовики намагалися продати в Україні

СБУ затримала вантажівку з ліками з гумдопомоги, які бойовики намагалися продати в Україні Фото: глава СБУ Василь Грицак

"МОЗ" ЛНР продає дефіцитні ліки

У районі міста Золоте в Луганській області, Служба безпеки України (СБУ) затримала вантажівку з ліками російського виробництва. Автомобіль намагався у нічний час поза встановленими пунктами пропуску в'їхати на територію підконтрольну Україні, передає прес-служба СБУ.

Під час огляду автомобіля співробітники СБУ виявили медикаменти, які потрапили до так званої "Луганської народної республіки" як гуманітарна допомога з РФ. На упаковці було зазначено адресу відправника - "Федеральна Держбюджетна установа "Всеросійський центр медицини катастроф "Захист" МОЗ Росії, м. Москва".

Крім цього, в машині виявлено дозвіл на перевезення медпрепаратів для лікувальних закладів ЛНР, виданий "Міністерством охорони здоров'я" ЛНР комунальному підприємству Луганської області "Фармація". Документ підписано фейковим міністром Ларисою Айрапетян.

За словами експертів, цей випадок свідчить про продаж чиновниками самопроголошеного "МОЗ" ЛНР дефіцитних ліків з гуманітарної допомоги для особистого збагачення.

Нагадаємо, СБУ затримала вантажі продуктів для ДНР.