ua en ru

СБУ затримала голову Кремінської райради, яка організувала "референдум" у травні

СБУ затримала голову Кремінської райради, яка організувала "референдум" у травні
11 грудня у Луганській області співробітники СБУ затримали голову Кремінської районної ради за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

11 грудня у Луганській області співробітники СБУ затримали голову Кремінської районної ради за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що ця чиновниця була одним з організаторів проведення в Кремінной так званого "референдуму про проголошення акту державної незалежності Луганської народної республіки" 11 травня ц. р.", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, 10 травня вона зібрала голів сільських і селищних рад в своєму службовому кабінеті і роздала їм отримані від представників терористів друку з символікою т. н. "ЛНР" і зображенням двоголового орла. На нараді вона давала чіткі вказівки, як незаконно організувати псевдоопитування і "рахувати" голоси, уточнили в СБУ.

Крім того, голова районної ради брала безпосередню участь у прийомі і підрахунку бюлетенів у приміщенні місцевого клубу.
Прокурор Луганської області повідомив затриманої про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

"Згідно чинного законодавства, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, СБУ також порушила справу проти голови та депутатів Луганської облради за сепаратизм.