ua en ru

СБУ затримала двох учасників диверсійної групи Стрєлкова і отамана козаків Криму

Служба безпеки України (СБУ) вчора 23 квітня затримала двох учасників диверсійної групи російського полковника Головного розвідувального управління (ГРУ) Ігоря Стрєлкова і отамана козаків Криму.

Служба безпеки України (СБУ) вчора 23 квітня затримала двох учасників диверсійної групи російського полковника Головного розвідувального управління (ГРУ) Ігоря Стрєлкова і отамана козаків Криму. Про це заявила керівник прес-служби Служби безпеки України Марина Остапенко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках Антитерористичної операції 23 квітня Служба безпеки України затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійну групу Ігоря Стрєлкова",- заявила Остапенко.

За її словами, один із затриманих є громадянином України. Він організовував захоплення адміністративних будівель р. Артемівськ і Слов'янськ.

Остапенко зазначила, що другий затриманий - громадянин Російської Федерації, який може бути технічним спеціалістом з шифрованого зв'язку. У обох затриманих вилучена комп'ютерна техніка і засоби зв'язку.

Крім цього, Остапенко повідомила, що 23 квітня був затриманий при спробі виїзду з Криму отаман Об'єднання козаків Криму "Кримська паланка". Затриманий брав участь у сепаратистських заходах на території Криму.

Стосовно затриманих розпочаті кримінальні провадження.