ua en ru

СБУ затримала 5 дезертирів батальйону "Айдар"

Слідчим управлінням Головної військової прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом самовільного залишення місця служби військовослужбовцями батальйону "Айдар" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"З метою затримання дезертирів, вилучення незаконно видобутого ними зброї та боєприпасів, Головною військовою прокуратурою із залученням співробітників Головного Управління "К" і ЦСО "А" Служби безпеки України 18 березня 2015 року в п'яти областях України і р. Києві одночасно проведено 10 обшуків, в результаті яких в порядку ст. 208 КПК України затримано 5 осіб і вилучили чималий арсенал викраденого дезертирами зброї і боєприпасів, серед яких гранатомети, автомати Калашникова, гранати різних модифікацій і т. д.", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, під час розслідування буде перевірена можлива причетність затриманих до скоєння ряду загальнокримінальних злочинів на території різних областей України.

Зараз вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області за звинуваченням у вбивстві судитимуть трьох дезертирів.